Sprijin şi încurajare pentru Alăptare


Sprijin şi încurajare pentru Alăptare în Spitalul Clinic Cantacuzino

 

În luna noiembrie 2010, Asociaţia pentru Naştere Naturală şi Alăptare a iniţiat în cadrul Spitalului Clinic Cantacuzino proiectul “Sprijin  şi încurajare pentru alăptare”.

Echipa Asociaţiei pentru Naştere Naturală şi Alăptare a fost prezentă în cadrul secţiei de Lăuzie Rooming-in şi Neonatologie pentru a oferi informaţii şi sprijin practic în alăptare. Luni, miercuri şi vineri, între orele 15:00 – 18:00 specialiştii noştri au discutat cu mamele interesate despre beneficiile alăptării, masajul sânilor pentru alăptare, poziţionarea corectă la sân, semnele unei ataşări corecte, metode de stimulare a lactaţiei.

Proiectul s-a încheiat în luna martie 2011, datorită lipsei de eficienţă a eforturilor echipei noastre. Spitalul Cantacuzino nu este baby-friendly, iar laptele praf este oferit de rutină tuturor nou-născuţilor. În speranţa alinierii practicilor din secţia de neonatologie a Spitalului Cantacuzino la recomandările OMS şi ale tuturor forurilor abilitate, punem punct pentru moment activităţii noastre de voluntariat în cadrul acestui spital.

Comments

Powered by Facebook Comments

Category: Sprijin alăptare · Tags:

Leave A Comment