Conferintele Alethei Solter la Bucuresti

Asociaţia pentru Naştere Naturală şi Alăptare, alături de Asociaţia pentru Comunicare Non-violentă şi de “Joc si Emoţii” organizează în datele 22 şi 23 septembrie 2012 conferinţele Alethei Solter în Bucureşti.

Dr. Aletha Solter este psiholog de origine elveţiană specializat în psihologia dezvoltării, recunoscută internaţional ca expert în ceea ce priveşte ataşamentul, trauma şi disciplina non-punitivă.

În cadrul primei conferinţe, în data de 22 septembrie, “Disciplină fără pedepse şi fără recompense” se vor discuta pe larg efectele nocive ale pedepselor şi recompenselor, şi se vor prezenta tehnicile de bază ale disciplinei democratice ce promovează respectul reciproc între părinţi şi copii.

În cadrul conferinţei “Lacrimi, frici şi crize de furie”, din data de 23 septembrie, părinţii vor descoperi sursele stresului şi traumelor care se află la baza acestor emoţii dificil de gestionat, vor învăţa tehnici eficiente şi pline de compasiune pe care le pot utiliza atunci când copilul plânge, este furios sau este speriat.

Printre beneficiile acestei abordări se numără rezolvarea problemelor de somn, reducerea comportamentelor agresive şi a hiperactivităţii, consolidarea încrederii în sine şi a capacităţii de concentrare a copilului, sănătatea emoţională.

Ambele tematici acoperă perioada de vârstă cuprinsă între frageda pruncie şi pre-adolescenţă şi se adresează atât părinţilor, cât şi profesioniştilor care lucrează cu copiii.

Până la data de 31 August 2012 înscrierea la aceste evenimente are un preţ promoţional!

Detalii şi înscrieri pe: www.parinteconstient.ro

 

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave A Comment